tiistai 28. syyskuuta 2010

BigBrotherin ja Chilen kaivostyöläistragedian yhdistäminen olisi suurenmoista

Herättelin ajatusta Chilen kaivostyöläisten kohtalon ja BB:n yhdistämisestä (myös) SubTV:n BB-foorumilla. Ajatukseni herätti kysymyksiä, joiden innoittamana esitän seuraavassa tarkempia perusteluja.

mrjlo @ 2010-09-27, 19:55:

BB Chile 2010

Leikki leikkinä ja hätätilanne kriisinä, en lähtis yhdistelemään viihdettä ja tragediaa noin pitkälle.

Siellä voi vielä kuolla ihmisiä kaivoksessa ja pahimmassa skenariossa kaikki.




Mun mielestä viihde ja tragedia molemmat ovat osa tätä elämää ja median tehtävänä on välittää todenmukaisesti kokemuksia molemmista. Olisi tietyllä tapaa jopa tekopyhää kieltää periaatteellisesti mahdollisuus näiden kahden eri maailman yhdistämineen, varsinkin kun yhteys on tosi ajankohtainen ja helppo muutenkin keksiä.



Yhdistäminen voidaan tietysti tehdä tarpeen vaaitmalla sopivan hyvällä maulla, etenkin jos taustalla on edes osin halu auttaa kaivosmiehiä ja heidän perheidensä nykyistä ja tulevaa elämää. Voi muuten toisaalta kysyä, kuinka hyvää makua nyt ylipäätään tämä BB:n p*erseily ihan itsessään edustaa? ;) Kaivosmiehet ovat joka tapauksessa julkkiksia. On helppo kuvitella, miten heitä käytetään hyväksi ilman, että siitä on heille mitään hyötyä - varsinkin sitten kun julkisuus ei ole heistä enää kiinnostunut.

Jokainen uutisotsikko, jonka media maailmalle syytää hyödyttää ensisijaisesti jotain muuta kuin kaivostyöläisiä itseään. Tuskinpa siitä kukaan heille mitään maksaa. Nyt olisi kyse siitä, että kehitettäisiin tällainen BB:tä vakavalla naamalla parodioiva todellisen maailman tragediaan liittyvä konsepti, joka itsestään järjestelmän puolesta tuo apua ja taloudellista hyötyä näille kaivostyöläisille. Kyllä tämä kuulostaisi hieman paremmalta ja edes kauniilta ajatukselta kuin se, että ihan lähtökohtaisesti kielletään BB:n ja kaivostyöläisten tragedian yhdistäminen jonkin pinnallisiin mielikuviin perustuvan epäsovinnaisuuden nimissä. 8]

Työntekijöiden ja luovan työn motivoimisesta ja palkitsemisesta tiedämme, että taloudelliset kannustimet auttavat vain konkreettisissa työtehtävissä (luovuuden lisäämiseen niistä ei ole). Näin ollen kaivostyöläisille ja heidän omaisilleen voitaisiin keksiä sellaisia aktiviteetteja, jotka a) auttavat kaivosmiehiä jaksamaan, b) ovat viihdyttäviä tai kiinnostavia katsoa ja c) joista on taloudellista ja/tai henkistä hyötyä kaivostyöläisille ja heidän perheilleen.




Digg Technorati Delicious StumbleUpon Reddit BlinkList Furl Mixx Facebook Google Bookmark Yahoo
ma.gnolia squidoo newsvine live netscape tailrank mister-wong blogmarks slashdot spurl

Ei kommentteja: